Backend Developer Path

Bucură-te de o călătorie epică în lumea dezvoltării back-end! Cursul nostru te învăluie într-un vârtej de cunoștințe necesare pentru a te aventura în labirintul complex al codului. Vei explora cele șapte secțiuni, descoperind secretele dezvoltării back-end, deci fii gata să cucerești terenul virtual!

Reducere
350
EUR/lună
310
EUR/lună
Înscrie-te acum
Durată
48
ore
|
4 luni
Număr de cursanți
8
Nivel de dificultate
Începător
Destinat
16+
ani
Mentor
Alex Galben

Ce vei învăța

Acest curs este o introducere cuprinzătoare în dezvoltarea aplicațiilor web moderne, concentrându-se pe tehnologii precum Node.js, API-uri, CRUD, Express, Git, Postman, HTML, CSS, JavaScript, MongoDB și Mongoose. Vei explora avantajele și dezavantajele Node.js, vei învăța să dezvolți aplicații web eficiente utilizând Express, vei lucra cu Git și Github pentru gestionarea codului sursă, vei testa și depana API-uri utilizând Postman, vei dobândi cunoștințe solide în HTML, CSS și JavaScript, iar apoi vei explora bazele de date utilizând MongoDB și Mongoose. Cursul oferă o perspectivă practică asupra dezvoltării aplicațiilor web și te pregătește pentru a construi aplicații web robuste și eficiente.

Conținutul cursului

Modul 1:

 • Prezentări: Această secțiune poate include o prezentare generală a cursului și a conținutului acestuia, precum și o introducere în Node.js.
 • Node.js: Se va explora în profunzime ce este Node.js, avantajele și dezavantajele sale. Pot fi prezentate exemple concrete și explicații despre modul în care funcționează Node.js.
 • Single Thread, ASYNC/SYNC: Această secțiune se va concentra pe conceptul de single thread în Node.js și pe diferența dintre operațiile asincrone și cele sincrone.
 • Simpla aplicație în Node.js: Va fi prezentată o demonstrație practică a unei aplicații simple în Node.js, urmată de explicații și detalii suplimentare despre diferitele aspecte ale acesteia.

Modul 2:

 • VS Code setup și comenzi în terminal cu fișiere: Se va oferi un ghid detaliat despre configurarea și utilizarea VS Code, precum și despre lucrul cu fișiere în terminal.
 • Git și GitHub: Această secțiune va acoperi utilizarea sistemului de control al versiunilor Git și integrarea acestuia cu platforma GitHub, incluzând exemple și exerciții practice.
 • Postman: Se va prezenta setarea și utilizarea instrumentului Postman pentru testarea și interogarea API-urilor. Pot fi incluse exemple și exerciții practice.
 • Postman: Vom crea propriul nostru API: Această secțiune va oferi o experiență practică în care vom crea un API propriu folosind Postman.

Modul 3:

 • Cum funcționează o aplicație web: Se vor explora aspectele teoretice ale modului în care funcționează o aplicație web, incluzând concepte precum client-server, protocoale de comunicare și arhitecturi web.

Modul 4:

 • HTML basics: Vom explora conceptele de bază ale limbajului de marcare HTML, inclusiv structura și tag-urile sale fundamentale.
 • CSS basics: Această secțiune se va concentra pe fundamentul stilizării web folosind CSS, inclusiv selectoare, proprietăți și stilizare a elementelor HTML.
 • JavaScript basics (proiect): Vom învăța concepte de bază ale limbajului JavaScript și vom aplica aceste cunoștințe într-un proiect practic.

Modul 5:

 • Ce este o bază de date și cum se împarte: Această secțiune va oferi o introducere în conceptul de bază de date și va explora diferitele moduri de organizare a datelor.
 • MongoDB: Ce este + setup + exemplu practic: Vom învăța despre baza de date MongoDB, vom configura un mediu local și vom realiza un exemplu practic utilizând MongoDB.
 • Mongoose: Ce este + setup + aplicare: Vom explora Mongoose, o bibliotecă pentru a lucra cu MongoDB în Node.js, vom realiza configurarea și vom aplica aceste cunoștințe într-un exemplu practic.

Modul 6:

 • Ce este Fibonacci + gândire și aplicare logică: Vom înțelege conceptul matematic al secvenței Fibonacci și vom explora gândirea și aplicarea logică a acestuia într-un context de programare.
 • Gândire din punct de vedere al REST API-ului: Se va pune accentul pe modul de gândire și proiectare a unei API-uri REST, respectând principiile și standardele acestuia.
 • Implementare CRUD: Vom învăța să implementăm operațiile de bază (Create, Read, Update, Delete) într-un API RESTful utilizând Node.js și baza de date MongoDB.

Modul 7:

 • Prezentare front-end aplicație + gândirea structurii: Se va prezenta structura generală a unei aplicații front-end și modul în care aceasta interacționează cu partea de back-end.
 • Implementare back-end partea ...: Nu ați specificat partea care urmează după "partea". Vă rog să specificați partea următoare și voi oferi detalii suplimentare despre aceasta.

Dacă ai nevoie de detalii suplimentare despre o anumită secțiune sau ai întrebări specifice, contactează-ne și te vom ajuta!

Mentor

Alex Galben

Hello! Sunt Alex, un trainer cu peste 3 ani de experiență în antrenarea tinerilor talentați! Misiunea mea este să vă ajut să dobândiți competențe valoroase, oferindu-vă cursuri intense și captivante care vă vor aduce mai aproape de jobul pe care îl visați în domeniul IT. Hai să pornim în această aventură incredibilă și să transformăm pasiunea voastră într-o carieră de succes!

Cursuri recomandate

În curând

Backend Developer Path

Bucură-te de o călătorie epică în lumea dezvoltării back-end!

Înscrie-te acum
În curând

Frontend Developer Path

Învață să creezi aplicații web interactive într-un curs captivant de Frontend Development!

Înscrie-te acum
În curând

Introducere în Programare cu Python

Explorează, învață și programează în Python!

Înscrie-te acum

Află când apar următoarele cursuri!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și intră în comunitatea noastră digitală. Avem surprize nerăbdătoare să se strecoare în inbox-ul tău!

Abonându-te ești de acord cu

Termenii și Condițiile
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ești pregătit să începi o nouă aventură sau ai o curiozitate legată de cursuri?